Yaku Yaku

Yaku Yaku je o pečení a vaření jako zálibě. A to nejen s ozkoušenými recepty, ale i s doporučením na ty správné suroviny.

pátek 11. dubna 2014

Rebarborový chutney

Celý den jsem vařil, pekl, nakládal a samozřejmě fotil a připravoval další materiál na blog. Když dnes ruch utichl, tak jsem se nechtěl pouštět do žádných velkých opulentních jídel ale zároveň jsem potřeboval spotřebovat čerstvou rebarboru. S dubnem totiž začala sezóna. A jednoduché chutney k pečivu se zralým sýrem je ideální.


Suroviny

2 středně dlouhé natě rebarbory
1 cibule
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce olivového oleje
100 ml vody
10 sušených švestek
1/2 hrnku cukru
1/2 cm nastrouhaného zázvoru


Postup

Nechal jsem se inspirovat webem Marta Stewart, ale některé suroviny jsem pozměnil. Na středním plameni jsem orestoval na oleji cibuli s česnekem a zázvorem. Po cca 5 minutách když už cibule zesklovatěla jsem přidal nadrobno nakrájené švestky a vodu. Po chvíli se přidá celý cukr a celá směs se přivede k varu. Až nakonec se přidá polovina oloupané rebarbory nakrájená asi po půl centimetru.
Rebarbora se usí vařit alespoň dalších 5 minut, dokud se nerozvaří. Mezitím zhoustne konzistence, chutney bude o něco řidší než marmeláda nebo med. Až se rebarbora rozvaří, přidá se zbývající polovina, povaří se cca 2 minuty a směs se ještě horká nalije do vymyté sklenice s víčkem.







Žádné komentáře:

Okomentovat