Suroviny
2 středně dlouhé natě rebarbory1 cibule
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce olivového oleje
100 ml vody
10 sušených švestek
1/2 hrnku cukru
1/2 cm nastrouhaného zázvoru
Postup
Nechal jsem se inspirovat webem Marta Stewart, ale některé suroviny jsem pozměnil. Na středním plameni jsem orestoval na oleji cibuli s česnekem a zázvorem. Po cca 5 minutách když už cibule zesklovatěla jsem přidal nadrobno nakrájené švestky a vodu. Po chvíli se přidá celý cukr a celá směs se přivede k varu. Až nakonec se přidá polovina oloupané rebarbory nakrájená asi po půl centimetru.Rebarbora se usí vařit alespoň dalších 5 minut, dokud se nerozvaří. Mezitím zhoustne konzistence, chutney bude o něco řidší než marmeláda nebo med. Až se rebarbora rozvaří, přidá se zbývající polovina, povaří se cca 2 minuty a směs se ještě horká nalije do vymyté sklenice s víčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat